GENEL BAŞKAN
YÖNETİM KURULU (Görev Dağılımı)
DENETLEME KURULU
ÖZGÜR ÖGRETİCE
ZAFER CAM
YUNUS YAVUZ
DİSİPLİN KURULU
HÜSEYİN BEYKÖYLÜ
MAHMUT YEŞİLOVA
MUSTAFA GÖKTÜRK
Sağlık Söz-Sen, tam adı ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Kolu Çalışanlarının Sözü Sendikası; sağlık personelleri tarafından 6 Kasım 2009 tarihinde Ankara’da kurulmuştur.
Sağlık Söz-Sen, Sağlık Bakanlığı bünyesinde 657, 4924, 4/B, 4/C , vekil ebe ve hemşire statüsünde çalışan özlük hakları farklı; atama, eş durumu tayini, giyim yardımı, nöbet parası gibi sorunları olan sayısı 350 bini aşan sağlık çalışanlarının birleşmesi ve kendi geleceğiyle ilgili kararlarını kendi vermesi amacıyla yola çıkmıştır.
Sağlık ve Sosyal Hizmet Kolu Çalışanlarının Sözü Sendikası; Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu ‘’Sağlık ve Sosyal Hizmetler’’ hizmet kolunda kurulmuş olup kamu görevlilerinin çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarına bağlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin eklentilerinde ve Türkiye çapında faaliyet göstermektedir.
Sağlık Söz-Sen, üyelerine yaptıkları sağlık hizmetine uygun olarak; insan onuruna yaraşır bir hayat ve aile sorumluluklarını yerine getirmelerine olanak verecek adil bir ücret sağlamaktadır. Sendika dil, din, ırk, renk, mezhep, cinsiyet, siyasi ve felsefi düşünce gözetmeksizin kamudaki sağlık çalışanlarından oluşan, hak ve görevlerinin bilincinde bir üye topluluğu meydana getirmektedir. Sendika üyelerine iş sağlığı ile güvenliği, mesleki saygınlık ve çağdaş çalışma koşullarını sağlamakla birlikte; üyelerinin gelecekte güven ve refah içerisinde yaşamalarını sağlayacak biçimde sosyal güvenlik sisteminde eksiksiz yararlanmalarını sağlamaktadır.
Sağlık ve Sosyal Hizmet Kolu Çalışanlarının Sözü Sendikası üyelerinin mesleki bilgi ve becerilerinin artırılması amacıyla; kamu hizmetinin kalitesinin yükseltilmesi için sosyal, kültürel, ekonomik, mesleki ve teknik eğitim çalışmaları yapmaktadır. Sendika üyelerinin ve aile bireylerinin beden ve ruh sağlığını koruyacak ve gelişmelerini sağlayacak tedbirleri almaktadır.
Sağlık ve Sosyal Hizmet Kolu Çalışanlarının Sözü Sendikası; toplu sözleşme ve grev hakkının alınması, insan hakları evrensel bildirgesi, birleşmiş milletler belgeleri, ILO sözleşmeleri ile Türkiye’nin onayladığı diğer uluslararası sözleşmelerde yer alan sendikal hakların hayata geçirilmesi için çaba göstermektedir. Kamuda çalışan sağlık görevlilerini evrensel çalışma standartlarına uygun toplu sözleşme ve grev hakkı tanınması için mücadele etmektedir.